Полезно

kids read

Актуално

Член на БАЧУ

Член на Световната организация за предучилищно образование

От какво да пазим децата през лятото

От какво да пазим децата през лятото?
Лятото е сезонът на някои неприятни смущения, които измъчват децата. Те често се дължат на промяната в обстановката, климата и храната по време на ваканция.

Нещата, от които трябва да предпазите детето си в разгара на летните дни, са:

  • Прегряването на организма може да причини топлинен удар, който със сигурност е опасен за здравето на малчугана. Първите симптоми се изразяват в пресъхване на устните, температура и празен поглед. Мерките, които е необходимо да предприемете, за да предотвратите прегряването и обезводняването на детето, са да му осигурите течности, богати на минерални соли, малки количества подсладена вода или чай от липа.

 

  • Лятната жега и парещите слънчеви лъчи често пъти стават причина за кръвотечение от нослето на детето. В този случай не изпадайте в истерия, а го успокойте, сложете го да легне и внимателно поставете в ноздрите малки памучни тампони, натопени в калциев разтвор, който ускорява съсирването.

 

  • Стомашно-чревните смущения, придружени с температура, също са част от неприятните инциденти, които могат да изненадат детето през лятото. Основните предпазни мерки включват внимателен подбор и съхранение на храната и течностите, които то консумира, както и добрата му лична хигиена.

Източник: http://www.trinitykids.bg/news/new/ot-kakvo-da-pazim-decata-prez-liatoto

 С грижа, за Вашите деца!

twitter