Новини

kids read

Актуално

Събитиен календар

Член на БАЧУ

Член на Световната организация за предучилищно образование

Творческо ателие за кино и театър

През изминалата седмица децата от ЧДГ "Доверие" имаха изключителната възможност да започнат работа в творческо ателие за театър и кино и да се срещнат с Теодор Петелов.
Теодор Петелов е актьор и режисьор. Живее и работи в Ню Йорк и Лос Анджелис. Завършил е актьорско майсторство в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", и Консерваторията към Atlantic Theater Company в Ню Йорк, където се е учил от артисти като Kristen Johnston (3rd Rock from the Sun; The Flintstones - Viva Rock Vegas), Clark Gregg - (Agents of S.H.I.E.L.D, Iron Man), Todd Thaler (Leon: The Professional), Josh Pais (Joker; A beautiful mind ) и други.
 
През 2011 Теодор завършва курс за театрални продуценти с ментор Molly Pearson (Law and Order, Clutter) и основава Тhe WhiteListed Theatre Company of New York City, където по-късно същата година кани в трупата си Sawyer Spielberg и Luka Mjatovic за театралния им дебют на професионална сцена, в представлението "Белградска Трилогия", което се радва на голяма популярност, събира силен международен артистичен колектив и дава началото на 6 годишен период, в който трупата реализира редица театрални проекти, с участието и подкрепата на публични личности, Консулството на Република България в Ню Йорк, в лицето на Милен Люцканов; Гьоте Институт; Австрийският културен център; Деян Дуковски и множество медии и печатни издания. Театралната компания се ръководи от Теодор Петелов и Тихомир Андонов, с продуценти Kate Hoffman, Ива Вълкова, Artan Telqiu, Alexandra Alcocer, Josh Stillman, Jenny Carlsen и др. "Белградска Трилогия" е оценена високо и от Steven Spielberg и Kate Capshaw, които присъстват на представлението. Теодор има редица театрални участия на Ню Йоркска сцена, както и появи в сериала "Черният Списък" (NBC), The Last Word with Lawrence O'Donnell (MSNBC) и други кратки фестивални филми. Между 2011 и 2018, Теодор обучава успешно млади театрални продуценти, студенти в театралния департамент на Borough of Manhattan Community College, кандидат-студенти за New York University, The Royal Central School of Speech and Drama, Stella Adler School и др.
Теодор е изключително щастлив и благодарен, че има възможността да сподели опита си с децата от ЧДГ "Доверие" и се надява, че новите им познания по актьорско майсторство, слово и работа в екип, ще подпомогнат тяхното личностно развитие, въображение и културно израстване.

 С грижа, за Вашите деца!

twitter